Piccolo casa Gialla årgång 2016 på G

image

I fredags satte vi igång en sats vitt vin. Årgång 2016 av Piccola Casa Gialla är härmed under tillverkning.

image

23 liter på jäsning… som vi hoppas kunna tappa om under påsk…

image

 

Vi har ju nu provat göra vitt vin två gånger, rosé en gång och rött en. Båda gångerna har det vita vinet varit bra på en gång, riktigt bra om man ger sig till tåls i 8 månader. Och det vita vi har kvar nu är två år gammalt och är idag kanongott. Rosévinet och det röda blir också bra.. men just bara bra. Känns lite blekt, om man säger så. Men vitt blir riktigt, riktigt bra. Så härmed blir det vitt som i fortsättningen tillverkas i tvättstugan/duschen i Lilla Gula Huset, dvs i Piccola Casa Gialla. 😉

Om inget händer så är detta vin färdigt för att dricka kring jul i år. 

3 kommentarer

  1. mamma

    Har ni så´nt som går att tappa så fort. Jag gör första tappningen efter 7 – 8 veckor.

    Svar: Ja det har jäst färdigt på ca en vecka.. då ska bottensatsen bort. Sen ska det i nästa tunna för att klarna helt och bli av med kolsyran.. i några dagar. Minns inte hur länge. Och sen på flaska. Där ska det däremot stå fram till jul.

  2. Therese

    Jag blir riktigt, riktigt sugen att testa!!! Å då lär det ju bli vitt utifrån era erfarenheter 🙂

  3. Camilla

    Vitt vin är ju jättegott, speciellt på sommaren. Jag dricker inte så mycket på vintern, då blir det mest rött hos oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑