Resedagboken: Dag tio – dagen vi klättrade i berg och badade på Telendos

Torsdag 21 juli.  Dag tio – dagen vi klättrade i berg och badade på Telendos

Jag och bus gick – som vanligt – ut och handlade bröd före frukost. Och efter densamma packade vi pick-nick-ryggan för en dag på Grannön Telendos. Tog båten över 11:30 och fem minuter senare klev vi av.

Tanken var att utforska lite och sen bada. Nu blev det inte så. Vi tog istället sikte på GROTTORNA – högt uppe på berget. I 35 graders värme.

Klättringen upp tog ca 45 minuter – bus är som en bergsget – det var stundtals RIKTIGT brant även om den bästa vandrings/klätter-vägen var bra utmärkt med blåmålade stenar. Vi var väldigt glada över att vi hade så pass mycket vatten med oss som vi hade, med tanke på att vi inte alls haft planer på bestiga berg.

Väl uppe i en av grottorna fick vi vila – i skugga . Och dessutom käka medhavd lunch till helt otrolig utsikt över Kalymnos. I ryggan hade vi nyponsoppa, bröd, tomater, gurka, köttbullar i tomatsås (konserv) och mera VATTEN.

Promenaden/klättringen ned var sedan jobbigare. Det var BRANT. Och det var LÖSA stenar. Och det fanns en busunge som inte hade nån respekt för höjden överhuvudtaget. Maken slant och ramlade med ett par  sår på benet/handen samt sträckte en muskel i sidan som påföljd.  Men ned kom vi – på ca 50 minuter.

Stannade och badade på närmaste sandstrand vi bara kunde hitta – men bus hade inte ro att ligga still. Han ville ha glass och sen ville han över till ”vår ö”. Så vi tog båten över halv fyra.

”Hemma” på balkongen tog vi då kaffe, rostade baguetter med ost och/eller tzatsiki, ouzo, melon och cola. Och sen blev det SIESTA – med en dvdfilm: Predators

Kvällens middag blev Soutzokakia för bus, Pastizio för mig och Mixed Grill för maken. Naturligtvis smakade allt förträffligt. Och precis som kvällen innan bjöd dom på exakt likadant dricka som vi beställt i samband med maten. Plus efterrätt.

Sen somnade vi ganska trötta. Det är rätt jobbigt att bestiga berg. I 35-gradig värme.

2 kommentarer

  1. soffie

    men oj va brant det såg ut häftigt att klättra upp där men jag vet inte om jag skulle vågat gå upp där,Va fin bild på dej och Bus:)Härliga bilder mmm nu längtar jag till Grekland
    kram

  2. soffie

    svar:Nellie var supernöjd med sitt kalas å det va kul för hon hade bjudit killar med:) ha en goo lördagskväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑