Rethymnon fredag 16 augusti – mini hiking, gyros och bad

Jaha… gissa vad? Sol, varmt och svettigt!!! 🙂

Efter frukost och städning medan vi ännu var ”hemma” (Städerskan förklarade – på grekiska – att hon har två barn, 33 och 36 år, och tre barnbarn!) gick vi ut med lite oklar riktning. Vi visste dock att vi skulle till Biotopi Nature park. Men vi visste inte vägen…

Det var lätt att hitta dit. Inte alla långt. 1,5 km. Men i princip rakt uppåt. I 35 grader värme. Älskar!!!!

Väl framme var det ett verkligt lyckat uppgooglat utflyktsmål. Vi blev mottagna av en tysk kvinna som flyttat till Kreta för åtta år sen. Hon har grundat parken och byggt upp den från grunden. Här finns växter från Kretas skiftande klimat, örter, blommor, träd. Det finns även lite djur och man får besöka 3000 år gamla fornlämningar och en grotta. Och allt tillsammans med en engelsktalande guide (som alla jobbar som volontärer). En fantastisk utflykt och så värd 5€ per person.

Hemvägen var ju sen bara nedåt. Vi gick även till venetianska hamnen för att Femtonåringen skulle handla en souvenir.

Fyra timmar efter vi lämnade lägenheten var vi åter. Med gyros till sen lunch, och med ett par pizzor som åkte in i kylen för att bli färdkost lördag.

Sen hägrade sista badet. Jag hann med en stund vid poolen innan de andra två var redo för stranden.

Ett par timmar senare var vi inte redo för dusch. Men klockan var nästan halv sju och resväskorna ropade!

Dusch, lite packning och så premiärlyssnade vi på Hammerfalls nya skiva som kom idag! Samtidigt som vi funderade på: var ska vi fira familjens blivande 50-åring? Och med vilken mat?

Valet föll på en grilltaverna vi testat tidigare i veckan. Och det blev en mixed grill för tre!!! Med en greksallad som förrätt.

Passade även på att beställa glass med lite ljus till oss alla efter maten (då jag smet iväg på toa). Inga ljus hade dom, och beställningen missförstods och det blev bara maken som fick efterrätt. Men det var ju ändå honom jag hade i åtanke!

Happy birthday love!

Avslutade kvällen med stros ned i hamnen. Vackert som värsta tavlan. Och vore det inte för nedskalning av upplösning hit till bloggen skulle ni fatta hur sjukt fint det var (är)!

Sen vatten och summering på balkongen

I morgon ställer vi väckning 9.30, för säkerhets skull. Brukar ju vakna innan men uti fall att.

12.20 blir vi upphämtade. Tragiskt men sant. Kan i alla fall enhäldigt säga: vi kommer återvända till Rethymnon.

1 kommentar

  1. Riitta

    Grattis Urban!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑