Tillverkning av oljud

tjut

Ja, jag vet… ingen annan tar foto på sig själv då dom visslar i egentillverkade ärtpipor. Men jag är ju inte någon annan utan bara jag!

Det är roligt att göra såna – och kul låter det. Dessutom gillar ungarna på jobbet det. Även om inte alla kommit på blåstekniken ännu!

(Förresten…minns ni hur man gör dessa oljudsvisslor??? – det gör uppenbarligen jag!)

——————————————————————————

Uppdatering…

Man tar alltså en liten ärtskida från en sibirisk ärbuske och bryter av fästet – ca fem millimeter in på ärtskidan. Då följer oftast en liten fibertråd med som sitter på undersidan av skidan. Det är bra för då är den lättare att försiktigt öppna ärtskidan. Man viker upp ärtskidan som en bok och pillar bort ärtorna. Sen är det bara att prova blåsa. Fast man måste ha rätt teknik när man blåser…

3 kommentarer

 1. Eva

  Haha, jag vet inte ens vad det är! 😳

 2. Cia

  <Har nog aldrig gjort en… du får visa mig 😉

 3. trollmor

  Det där hade jag nästan glömt, Det var så himla kul minns jag. Hemma hos mormor fanns det såna där ärtskidor man kunde oljuda med . Kul
  kram ewa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑